лизингов брокер

Интерлийз въвежда електронни разплащания по лизинговите договори

електронни разплащания по лизинговите договори

Седмицата донесе една чудесна новина за българския лизингов пазар. Една от най-старите и най-големи лизингови дружества в страната – ОББ Интерлийз влезе в партньорство с две от водещите системи за електронни разплащания в страната EasyPay и ePay.bg. Така Интерлийз въвежда електронни разплащания по лизинговите договори и увеличено географско покритие за плащане в брой за своите клиенти и става първата лизингова компания, която дава такава възможност. Новината беше оповестена на 02.03.2020 на сайта на дружеството.

Въвеждането на възможността за електронни плащания по лизинговите договори носи ползи на лизингополучателите на Интерлийз. Те получават техническо облекчение свързано с електронната възможност за плащане и огромната национална мрежа на EasyPay при обслужване на своите лизингови договори. Освен това, новото партньорство намалява разноските по плащанията към лизинговата компания (таксите за обслужване и на двете платформи са значително по-ниски от тези на произволна банка).

Често лизингополучателите не се замислят за администрирането на лизинговия договор преди сключването му. Също така не се замислят и за допълнителни разходи, които те ще носят, които са свързани с плащането на лизинговите си задължения. Нещо повече – дори нормативната база не отчита в ГПР (годишния процент на разходите) допълнителни разходи по обслужването на лизинговите договори, като например банковите такси (които нарастват напоследък). Новото партньорство на Интерлийз дава възможност на техните лизингополучатели да намалят банковите такси, свързани с обслужването на лизинговите си задължения.

„В юбилейната за ОББ Интерлийз година, в която компанията отбелязва 25 години успешна дейност на българския пазар, възможността за ползване на разнообразни начини за погасяване на задълженията по договорите за лизинг е част от поредицата нововъведения, които компанията предвижда за своите клиенти.“

споделят от компанията

Администрирането на лизинговите договори при ОББ Интерлийз винаги е било на отлично ниво. С въвеждането на възможността за електронни разплащания, дружеството подобрява още повече грижата за своите клиенти и облекчава обслужването на лизинговите си договори.

Да се надяваме и други лизингови компании ще последват иновативния пример на Интерлийз.

 

Използвани данни:

Прочетете други статии за развитието на българския лизингов пазар:

Кандидатствайте онлайн за лизинг при най-добрите лизингови дружества в България: